Wie zijn wij?

'De Keukengeheimen van Sientje & Arlette' is met heel veel liefde samengesteld door een team dat bestaat uit familie en vrienden. We stellen iedereen hier even aan je voor.

 

 

Arlette Swartjes | Auteur

Sientje Swartjes-Lenferink | Auteur

 

Mama is echt de allerliefste moeder van de wereld. Ze is in alles een chef. Als een engeltje fladdert ze dromerig door het leven, maar pas op, Sientje weet heel goed wat ze wil en wat ze doet. Ze is zo prachtig authentiek en eerlijk! Te eerlijk zelfs, want ze heeft daar thuis menig geintje mee verpest. De manier waarop haar eerlijkheid zich uitte kwam was vaak nog hilarischer dan de oorspronkelijke grap. Mama kan ook letterlijk slap worden van het lachen… om haar eigen grappen.

De voordeur staat bij ons thuis altijd letterlijk en figuurlijk voor iedereen open. Vrienden en vriendinnen van vroeger praten nog steeds vol lof over de gastvrijheid en het lekkere eten in huize Swartjes. En nog steeds: Alles kan en mag en er is altijd ruim voldoende te eten en drinken voor iedereen.

Mijn intense vrees om mama te verliezen pareert ze vakkundig door de uitspraak: “Ach kind, Je krijgt kracht na kruis”. Toch heeft ze eind jaren negentig -op een kladblokje van haar partij Gemeentebelangen een contractje opgesteld dat luidt als volgt: "Ik beloof dat ik 100 jaar zal worden als ik in goede gezondheid mag blijven verkeren, Groetjes mama”. Lieve eigenzinnige, eigenwijze, prachtige mama, - Opperchef der Moeders: Ik ben een grote bofkont dat ik uit jou ben voortgekomen en ik zou oprecht niet weten wat ik zonder jou zou moeten. Proost! Opdat we ons nog lang in goede gezondheid mogen laven in elkanders liefde.

Albert Bartelds | Fotografie

Jeanine Bartelds | Vormgeving & Fotografie

Jehudi van Dijk | Illustraties

Astrid Zijlstra | Tekstredactie